Thursday 12 April 2012

Uusi sukupolvi astui kuvioihin

P-kausi loppui ja me uudet pääsimme nyt antamaan panoksemme Combat Cameralle. Kuten korpraali Takkinen kirjoitti, meille on hankittu entistä parempaa kalustoa, jota hyödyntää. Vanhat ehtivätkin sillä kalustolla kuvailla kaikenlaista presidentinvaihtotilaisuudesta sotaharjoituksiin ja me jatkamme siitä, mihin he jäivät.

Kun tulimme tänne, vanhat olivat vielä kuukauden verran opettamassa meitä talon tavoille. Kävimme tietysi läpi myös kaluston ja sen käytön sekä erinäisiä sääntöjä koskien palveluspaikkaamme ja yksikköämme. Olemme kaikki olleet kalustoon tyytyväisiä ja työskentely on ollut sujuvaa ja mukavaa.

Kävimme Utin jääkärirykmentissä kuvaamassa helikoptereita; kyydistä ja maasta. Reissu oli kaikin puolin onnistunut: materiaalia tuli paljon, aurinko paistoi, matkat menivät nopeasti ja söimme hyvin. Oli hienoa olla ensimmäistä kertaa helikopterin kyydissä ja vielä kuvata sieltä. Itse olin kopterissa, joka oli ikään kuin kuvattavana kopterina, joten lentäjä teki suhteellisen paljon syöksyjä ja kiihdytyksiä. Se pisti vatsan hieman koville, mutta selvisin ilman kummempaa pahoinvointia.
Helikopterikoulutuksesta mahdollisesti tulossa jotain materiaalia kansankin nähtäväksi...

Toinen suurempi tuotanto oli sotilaspoliisien loppusota, josta leikkasin videonkin YouTubeen - siihen linkki tässä. Tämäkin reissu oli todella onnistunut, vaikkakin valmistelut venyivät hieman ja alussa piti kiirettä. Olimme jokainen osa sotilaspoliisiryhmää ja kuvasimme oman ryhmämme tapahtumat ja tunnelmat hyökkäyksen aikana. Vastassa oli Panssariprikaatin jalkaväkeä, jota oli vielä tuettu Leopard -panssarivaunuilla. Tehtävä ei siis ollut helpoimmasta päästä, mutta selvisin kuitenkin monta tuntia hengissä (kunnes eräs ryhmästäni ampui minua vahingossa päähän). Kaikille Combat Camera -miehille jäi todella hyvä olo tästäkin tuotannosta ja odotamme innolla lisää samankaltaisia keikkoja!

Odotuksemme tullaan palkitsemaan, sillä luvassa on mitä mielenkiintoisimpia tuontantoja, joista varmasti kerromme myöhemmin lisää.

- Hiski Suomela




No comments:

Post a Comment